★我要吧★

注册[Register]
搜索
qq空间相册密码查看为什么登陆后需要激活无法注册?

[天下杂侃] 情侣的选择

有个女仔叫Ta帮距介绍男朋友。以下系对话:

MM:帮我介绍男朋友啦。
Ta:你之前果个呢?对你几好嘎,散左咩?
MM:对我系好好,不过无钱,份工无前途!我同距分左啦。
Ta:甘你想稳点样嘎?咩条件啊?
MM:唔使好靓仔,要人好,最重要系有钱!
Ta:甘几钱先叫有钱?几钱符合你要求?
MM:肯定有车有楼啦,有公司,要宝马或者BENZ
Ta:哦,我识得好多,我地D车主基本上个个都开公司,而且我地D车唔差得过宝马同BENZ
MM:甘你唔介绍我识???
Ta:介绍俾你啊?果d人要求好高,要够靓要够高仲要有气质。我见到人地D女朋友都系模特儿啊、明星仔啊或者好有气质既OL,甘喔。
MM:我自问都系靓女啊
Ta:但你企埋人地果个圈子呢???
MM:甘你即系踩我嗟?系甘啦,唔想同你讲!
。。。。。。

其实唔系我想踩你,系你唔踩唔得。
我要踩你,都要你训系度嘎,你企得高企得直的话,试问我又点起到脚呢?

呢个世界,好多女人中意扮上菜,或者妄想自己系上菜。一直叹稳唔到好条件既男人。
关键系,你为左得到你想要既你做左几多准备?你有几多资本?你遇上一个好男人,你凭乜野去获得对方赞赏?

你想稳找个身家一千万,你自己至少都有一百万去衬返人嘎。当然,我意思唔系指金钱,而系资本。
你既才华、学识、职业、性格、人品、样貌身材、气质谈吐、眼界阅历等等都系做上菜既资本。
呢D,都要靠自己。

有男人对你好既时候你,你挑三拣四,吊高黎卖。当你觉得你个男人无前途既时候,系咪都检讨下自己有无资本呢?
当你自己有资本既时候,更有资本既男人自然会稳上门,使咩你自己稳得甘辛苦嗟。
记住,上菜都唔外卖嘎,外卖既永远只系快餐。

好似我呢个女性朋友甘,觉得自己系上菜,要金盘玉盏先配得起,
甘既话,只能慢慢等,等到变隔夜菜咯。

一个自身唔努力,旨意晒个男人既女人,就算几靓,最多只能得到男人既欢心同钱,永远得唔到爱同尊重。

呢个社会无论男女,个个都好现实,
无人唔想过更好既生活,稳到条件更好既伴侣。
只不过男人无女人甘幸福。
男人知道,我要得到呢一切,必须要自己去努力稳钱去实现。同样道理,
好多男人都话要稳个样靓身材正,条件好的女人做老婆,  但系你又有几多斤两??

同紧自己女友时, 又嫌三嫌四!
嫌人波唔够大! 腿唔够修长! 样唔够靓! 学历五够高!工资五够多!

见到第个条件好的靓女时, 又朝三幕四, 搞暧昧关系!

多次约会靓女出来吃饭,  吃完就系兄弟面前嗮命 :
"昨天,我同左XX靓女去左边度边度吃饭"
"上周,我同左XX美女去左边度边度体戏"

系兄弟面前,或者你会好有面子!
但系你感做又有咩用?有咩用???你慌她们会跟你咩????
无傻拉!!!!!系度浪费时间,浪费金钱,浪费青春!
正一憨鸠佬!多做D对你事业有帮助的事啦!

你凭咩去追那些条件好的美女?而扔下你的正牌女友?

你有咩资本去追人地?
你供得起人地每日一张S&K Ⅱ ?
你供得起她们所有名牌的服饰 ?

男人啊! 男人! 对着镜子,打开荷包看看,自己有几多斤两,
无? 感就脚踏实地,安守本分做人吧!
多关心下你身边的她,多爱锡你身边的她算罢拉!

其实拣伴侣同拣车一样!当我们驾着小车在路上奔驰时,
不时地有不少的宝马,保时捷等靓车擦身而过,直至消失远去......
爱美的我们不时地回望与幻想!
黯然回过神来,看看自己的小车,其实我的小车也不错,
一直以来安稳,舒适地载我们上山下海!不离不弃!直到永远!

好多野都系可遇不可求既!望下就好拉!
千其唔好为左试穿件晚装,而放弃左件温暖牌,

晚装虽华丽
但最多只能穿出来,系众人面前嗮一嗮命,过眼云烟,一迅即逝!
而且穿起身会好大压力"因为她太贵重"

温暖牌虽平凡
但只有温暖牌先可以比到舒服,柔软,温暖的感觉你,
系永远的,不变的,无压力的!''只因平凡先可以带给你纯净舒服的感觉''
情侣选RMB的比较多
哈哈,不用这么现实嘛~
相爱简单,相处太不容易了
现在的人是很现实的
一切随缘吧
如果有来生   我选择爱我的  不会再选择我爱的
太现实了
太直接了..
看不懂咧、
现实的人生啊
現在的人就是這麼現實的,現在的女的更現實。。。無車無樓。。。友情飲水飽。。。不要了吧。。。
爱是很长久的有件事,需要两个人的 经营。
这样的爱能维持多久呢
怪就只怪如今是这样的一个现实社会
先留个名再看